Verjaardagspasta – verse zelfgemaakte pasta

Gisteren, zondag 26 mei, was mijn broer jarig.

kaarsjes!

Kaarsjes uitblazen met oma en opa

Daarom had ik voorgesteld om voor z’n verjaardag verse pasta voor hem te maken. Pasta all arrabiata, het favoriete gerecht van m’n vriendin. Jup, je leest het goed, hij mocht kiezen, maar koos z’n vriendins favoriete gerecht.

VERSE PASTA

benodigdheden voor 6 personen:

  • 800 gr pasta bloem
  • 8 eitjes, als het te droog lijkt, doe ik er een extra eitje bij.
  • 2 el olijfolie
  • optie: keukenrobot die je deeg kneed
  • optie: pastamachine die de pasta rolt en snijdt. Er staat optie, maar zonder zou ik er niet aan beginnen.

Ik maak het deeg met een machine, doe je dit met de hand, gewoon alles bij elkaar gooien en kneden maar. Veel succes!

Laat je machine niet in overdrive gaan, maar het deeg in 2 keer. Nog een tipje, voeg niet meteen alle bloem toe. Hou een klein beetje achter de hand en voeg die pas toe als je al een mooi bolletje hebt.

Wil je nog niet meteen alle pasta opwerken, rol dan een dikke worst van je deeg en pak deze in plastic folie.

Het was de eerste keer dat ik m’n pastarekje gebruikt heb. Dit is echt een aanrader, het versimpelt alles! En je kunt je pasta ook bewaren voor de volgende dag. Wel in de frigo hé, voor de verse eitjes :)

PASTA ROLLEN

scheurtjes

Rol je pasta deeg steeds opnieuw door stand 1, tot je een mooi, glad elastisch deeg hebt. Dat geen scheurtjes meer vertoont, ook niet aan de zijkant.

rollen op stand 1

Dit is mijn methode, ik vouw het deeg telkens in 3. Zo past het elke keer weer in de invoer en draai het je telkens een kwartslag.

ok naar stand 2

als je deeg elastisch genoeg is, en dus geen scheurtjes meer vertoont, kan je verder rollen op stand 2.

verse pasta

Ga door met rollen tot op stand 6, haal daarna de pasta door de spaghetti stand. Et voila! Zelfgemaakte spaghetti.

Je kunt de pasta zo laten drogen tot je ze kookt. Om te koken: gooi ze een klein minuutje in kokend water met veel zout in. Meteen opdienen.

ALL ARRABIATA SAUS

Simpel sausje maar heerlijk.

ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 tenen look
  • 2 uien of 3 sjalotjes, dat snij je sneller ;)
  • 3 rode paprika’s
  • 2 blikken tomateblokjes
  • 1 brik tomatenpuree
  • 3 el olijfolie met pepers
  • 2 el olijfolie met basilicum
  • goed wat peper

Zo maak je het:

Stoof de fijngesneden ui met de geperste look. Snij terwijl de paprika’s fijn en voeg die toe aan de ui en look. Overgiet met 2 el olijfolie met pepers. Dit vind je trouwens bij Delhaize, het hoort onder hun heerlijke Taste of Inspirations lijn.

Olijfolie met pepers

Heerlijk, dit moet je in huis halen!

Deksel erop en op een rustig vuurtje laten stoven. Als dit zacht is kun je de tomatenblokjes en -pulp toevoegen. Laat nog een 5 tal minuutjes pruttelen. Overgiet met de olie’s en kruid flink bij met peper.

En klaar! Serveren met aan-tafel-geraspte parmezaanse kaas (voor de lactose-eters onder jullie) en wat verse basilicum blaadjes.

Verse pasta all arrabiata

Advertenties

2 gedachtes over “Verjaardagspasta – verse zelfgemaakte pasta

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s