Chinees gehakt met kokosrijst

Vroeger was ik niet zo te vinden voor kokosroom. Of voor koriander. Koriander is ondertussen in de categorie ‘moet je leren eten’ beland. En kokos, zo heb ik gemerkt, is de ideale counter voor pikant eten. Je kunt je gerecht hevig pikant maken, eet er wat kokosrijst bij en het gaat vlot binnen.

DSC00774

 Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 sjalotjes, in dunne ringen gesneden
  • een stukje gember van 2,5 cm
  • 1 rode peper
  • 350gr varkensgehakt
  • 2 tl peperkorrels, gewoon ongemalen peper
  • 4 tl vijfkruidenpoeder (esseniëel!!!)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • sap van 1 limoen
  • 150gr basmatirijst
  • 120ml kokosmelk
  • 3 el korianderblaadjes, fijngehakt, hou er eentje op zij voor de show op ’t bordje
  • 2 lenteuitjes, in schuineringen gesneden

Start met de gember, de peper en het pepertje. Hou van de gember en het pepertje enkele ‘lucifers’ aan de kant om te garneren. Rasp de gember fijn en snij het pepertje fijn. Plet de peperkorreltjes, als je geen vijzel hebt, of je vindt hem niet onmiddellijk, twee soetassen op elkaar doen het hier ook prima.

Kook de rijst, giet af en doe terug in de pot. Voeg er de kokosmelk aan toe en zet op een laag vuurtje tot deze opgenomen is.

Roerbak de sjalot, gember en het pepertje tot de geuren vrij komen. Voeg het gehakt toe. Kruid met de peper en het vijfkruidenpoeder. Als het gehakt bruin is, voeg de soja saus, honing en het limoensap toe. Het is klaar als er geen vocht meer in de pan staan. Roer er net voor het serveren de koriander door. Garneer met de lucifers, de lenteui en blaadje koriander.

Smakelijk!

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s