Verse pasta met twee sauzen

Wat nu volgt is een typisch receptje voor veggie vrijdag. Eigenlijk was het ons avondeten op woensdag. En ja, ’t is donderdag veggiedag. Maar geef toe, veggie vrijdag… dat klinkt gewoon goed.

We hadden bezoek van Wim en Tine en Tine eet veggie dus werd het bij ons veggie woensdag! We hadden afgesproken, niets speciaals, gewoon spaghetti, kind-proof, weinig werk op een week dag…

Dat is het dus niet geworden. Veel werk was het niet, maar nog zo lekker. Dat vond ik toch, zo ook Tine en Wim. Dave is niet echt fan van veggie en daardoor ook meteen niet van m’n sauzen. Zelfs de verse pasta kon hem niet overtuigen. Ja, een die-hard vleeseter hé.

DSC00985

Het was zelfbediening, zo konden de sauzen zelf naar hartelust geproefd en gemengd worden. We waren al even bezig toen ik erop dacht om een foto te nemen.

Ingrediënten voor grote porties, ruim voor 6 personen:

Grove paprika saus:
  • 7 paprika’s, 3 gele, 4 rode
  • 1 grote courgette
  • klein blikje dubbel tomaten concentraat 
  • geraspte schil van 1 limoen
  • bosje lente uitjes
  • 1 chilipepertje
  • 1 grote rode ui
  • 1 bakje grote champignons
  • 1 el komijn
Pesto:
  • 2 goed gevulde plantjes basilicum (ong 60 gr blaadjes en steeltjes)
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 70 gr geroosterde pijnboompitten (zo gekocht)
  • sap van 1 limoen
  • goed wat olijfolie, ong 10 cl + nog es 5 voor erop
 Grove paprikasaus bereiden:
Schil de paprika’s, of niet als je geen zin hebt, of je moet je haasten. Snij ze in grove vierkante blokken. Snij de rode ui in ongeveer even grote stukken. Hak het chilipepertje fijn. (Geen chilipepertje als je ook voor kindjes kookt, maar dat weet je natuurlijk ook wel.) Stoof alles in wat olijfolie. Kruid met de komijn.
Snij de geschilde en ontpitte courgette in kleine stukken, vierendeel de champignons en voeg ze toe. Roer het tomaten concentraat erdoor.
Snij de lente ui en rasp de limoen. Doe dit er pas vlak voor het opdienen bij. Voor de kleintje kun je voor het toevoegen van de extra ui en limoen het geheel even doormixen en zo opdienen.
DSC00987

 

Pesto maken is simpel:

Snij de basilicum een beetje zodat hij in de blender past, bewerk met je mes ook de kaas zodat de blender hem aankan. Kap er de pijnboompitten bij en zet aan. Giet er nu langzaamaan de grote hoeveelheid olie bij. En werk af met peper, zout en limoen.
Als je hem wil bewaren. Wat prima gaat. Giet er dan nog een goeie portie olie op.
DSC00990
Serveer beide met verse pasta. Maak er zelf en geniet ervan!
Of koop er uit de frigo afdeling van je favoriete supermarkt ;)
Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s