Zomerse zeevruchtenrisotto

Ik hou van risotto! Lekker romig vol, heerlijk “comfort food”. Heel vaak staat bij ons een risotto op tafel. Ik was al een tijdje op zoek naar een variant zonder parmezaanse kaas. Het is gebruikelijk in de Italiaanse keuken om bij vis gerechten geen kaas te serveren, daardoor ben ik op deze risotto uitgekomen. En het resultaat mag er zijn, lekker romig, een aanrader ook voor de kaaseters.

Deze fantastische risotto komt opnieuw uit delcious. juni 2009.

Deze fantastische risotto komt uit delcious. juni 2009. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 310ml droge witte wijn
  • 500gr mosselen
  • 2 inkvislijven, in ringen gesneden
  • 8 cocquilles (ev uit de diepvries)
  • 400 gr garnalen (diepvries)
  • als je geen verse inktvislijven en mosselen vindt, dan kun je die vervangen door 1 zakje diepvries zeevruchtenmengeling
  • 1l visbouillon, zo in een bokaal gekocht, dit geeft veel smaak aan je gerecht, daarom kies voor kwaliteit
  • 1/4 tl saffraandraadjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 440g arborio risotto rijst
  • 125ml tomatenpuree (passata)
  • peterselie

Werk je met diepvriesproducten, ontdooi ze dan op voorhand.

Zo ging ik te werk:

Neem een wijde pot en breng daarin de wijn zachtjes aan de kook. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Kook de mosselen gaar in ong 3 minuten, schud de mosselen af en toe. Schep de mosselen uit de pot, zorg dat het kookvocht erin blijft. Haal ongeveer de helft van de mosseltjes uit z’n schelp, dit eet makkelijker.

Voeg aan de pot met het kookvocht, de bouillon en safraan toe en hou op een laag vuur aan de kook.

Neem een diepe grote pan en smelt daar wat ong 30gr boter in en wat olijfolie. Bak daarin de garnalen ong 3 min tot ze net niet gaar zijn. Haal ze van het vuur en zet ze aan de kant. In een diep bord, dan kan straks alles samen. Bak op hoog vuur de coquilles en de inktvis, ong 2 min tot ze net niet gaar zijn. Doe ze bij de garnalen.

Smelt in de pan, op een middelhoog vuur, ong 10gr boter met wat olijfolie. Bak daarin de ui en voeg na 2 min de look en rijst toe. Roer dit gedurende een minuut goed om, zodat alle rijstkorrels een laagje vet eromheen hebben.

Nu is het tijd voor de bouillon. Schep een pollepel hete bouillon op de warme rijst en roer dit door. Zodra de bouillon opgenomen is, voeg je een nieuwe lepel toe. Blijf dit doen en goed roeren tot de rijst beetgaar is (ong 20min, kijk zeker ook es op de verpakking van je risotto rijst). Het kan dat je niet alle bouillon opgebruikt hebt.

Roer tot slot alle zeevruchten, de tomatepuree en de peterselie door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!

 

Advertenties

Een gedachte over “Zomerse zeevruchtenrisotto

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s