Griekse garnalen met couscous

Dit gerecht is zo snel klaar, dat het al koud was tegen dat ik alles op het bord had. Volgende keer moet ik het zeker wat beter plannen en wat meer maken. Want voor vier was het net niet genoeg.

DSC01890

Zoals je op de foto kunt zien was de couscous véél te lang op voorhand klaar en daardoor plakte het hele boeltje lekker aan elkaar. Er was niet veel meer aan te redden. Dus volgende keer moet ik dacht toch wel anders aanpakken -ik voeg dan een nieuwe foto toe- maar de smaak zat goed.

Ingrediënten voor een kleine 4 personen portie:

  • 300gr couscous
  • 1 versnipperde ui
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 80gr rozijnen
  • 1 potje fijngesneden gegrilde paprika’s 280gr (kun je ook zelf maken, ik koop de antipasti van delhaize)
  • 500gr rauwe garnalen (diepvries)
  • 400gr gehakte tomaten (blik)
  • 4 el korianderblaajes
  • 4 citroenpartjes

Kook de couscous als je de garnalen bakt. En zeker niet eerder!

Verhit wat olie in een hete pan, roerbak daarin de ui. Voeg er de paprika’s en rozijnen aan toe en roer 1 min. Voeg de garnalen toe en de kruiden. Tot slot nog het blik tomaten toevoegen en afkruiden met peper en zout.

Maak de couscous los met een vork en werk af met peper en de koriander. Serveer met de garnalen en een citroenpartje. Smakelijk

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!