Tomatenrisotto met gehaktballetjes

Ik was vandaag es door m’n blog aan het gaan. Wat recepten op punt zetten, foto’s aanpassen. Tekstjes schrijven. Plots merkte in dat één van onze ‘all-time-favorites’ nog niet online stond. Daar moest ik natuurlijk verandering in brengen. Dus hier is ie. De tomatenrisotto met balletjes. De eerste keer dat je dit recept maakt is het wat zoeken. Maar eenmaal je dit gerechtje geproefd hebt, komt het zeker en vast ook op jouw favorietenlijstje terecht!

IMG_2578

Ingrediënten voor 4 personen, of 2 en een ruime diepvriesportie:

  • 500gr boereworst, boerenchipolata of gewone worstjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250gr aboriorijst (risotto rijs)
  • 1,25l kippenbouillon
  • 400gr gehakte tomaten, blik
  • 1el gedroogde basilicum
  • 1el gehakte basilicumblaadjes
  • 75gr geraspte parmezaanse kaas

Het moeilijkste zijn de balletjes en eigenlijk is het tegelijk heel simpel. Een ex-collega van mij zou dit luie-wijven-balletjes noemen. Je knijpt eigenlijk gewoon de worst uit in kleine porties per keer. Zo krijg je de balletjes.

IMG_2352 IMG_2354

Bak de balletjes in wat olie rondom bruin in een grote, hoge pan. Hier komt straks alles in, zorg dus dat de pan zeker groot genoeg is. Als ze bruin zijn, en vanbinnen nog wat rauw, dan zijn ze klaar voor dit stadia. Schep ze aan de kant en zorg dat het vet in de pan blijft.

Roerbak de ui in 3 min tot hij zacht en glazig is. Voeg nu de rijst toe en roer 1 min goed om, zodat alle rijstkorrels een laagje vet rond zich hebben. Voeg nu de bouillon, tomaat en gedroogde basilicum toe. Roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuutjes zachtje koken en roer af en toe. Voeg dan de gehaktbakketjes terug toe. Laat dit nog 5 minuutjes verder koken. Nu zal de rijst het meeste vocht opgenomen hebben en proeft hij beetgaar.

Voeg vlak voor het serveren de ruime portie parmezaanse kaas toe en werk af met de verse basilicum. Schep een gulle portie in een diep bord en genieten maar! Smakelijk.

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s