Gekruide kip met quinoa

Vandaag nog een gerechtje van de receptenfiches van Delhaize. Daar heet het: gebakken kip en salade van quinoa, bereid zoals taboulé.

DSC01887

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets, of 1 pakje kippehaasjes
  • 125gr quinoa
  • 200gr kerstomaten, gehalveerd
  • 1/2 bussel lente uit, fijngesneden
  • 6 takjes munt, fijngehakt
  • 6 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 citroen
  • 10 ontpitte olijven, bij voorkeur zwarte, in schijfjes gesneden
  • 1 tl harissa uit de tube
  • 1 tl kurkuma

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Doe de tomaatjes, olijven, ui, munt en peterselie in een kom. Meng de harissa met 3 el olijfolie en smeer daar de kipfilets mee in. Bak ze in een gril pan of een antikleef pan. Kruid met peper en zout. Als de quinoa klaar is, giet af en meng met 4 el olijfolie en wat citroensap (let op, dit smaakt erg door). Laat afkoelen. Als de kip klaar is, meng dan de lauwe quinoa door de groetjes en serveer samen met de kip en een schijfje citroen.

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s