40 minuten lasagne (10 min koken)

Soms heb je niet veel tijd. Zeker al niet om verse lasagne te maken. Soms wil je de tijd die je hebt, niet vullen met koken. Maar toch heb je zin in heerlijke lasagne. Dampende uit te oven, lekker makkelijk.

Mijn tip: 40 minuten lasagne, 10 minuten koken, 30 minuten niksen. Ofja, de was doe en opruimen en … dat kan natuurlijk ook.

DSC01944

 

Ingrediënten voor een 2 personen portie. Let op, de hoeveelheden hangen echt van je ovenschotel af.

  • 750gr spaghetti saus (een restje, ontdooit uit de diepvries werkt hier perfect voor)
  • heb je geen spaghetti saus meer, koop dan gewoon een goedkope pot saus, bolgonaise of napolitana, met enkel groentjes… Het is echt ok. Het zal lekker zijn
  • 250gr ricotta, een potje van Delhaize merk
  • 1 ei
  • voorgekookte lasagne bladen
  • 200gr gratin kaas, een pakje

Het is echt ok om goedkope saus te gebruiken. Maar het gaat natuurlijk ook perfect om je restjes spaghetti saus uit de diepvries te halen. De saus, samen met de kaas dat maakt het lekker. Ik zeg vaak dat het belangrijk is om goeie ingrediënten te gebruiken. Wel, hier is dat nu echt es niet zo.

Begin met de oven goed warm te maken, 200°.

Klop de ricotta in een kom los met het ei. Et voila, je kaas saus is klaar. Neem je ovenschotel, doe daar een dun bodempje saus in. Je mag nét de bodem niet meer zien. Bedek de saus met een lasagne blad, puzzel er eventueel nog een halfje langs, maar zorg dat ze niet overlappen. De vellen worden groter door te koken, geef ze ruimte.

Bestrijk de vellen met een goeie laag ricotta. En daar opnieuw vellen op en een laag rode saus. Deze keer mag de rode saus ietsje dikker liggen, maar overdrijf niet. Het moet genoeg zijn om de vellen te koken, maar niet zo veel dat het geen lasange meer is.

Blijf zo door gaan met lagen tot je bijna bovenaan zit. Eindig met rode saus, leg die gerust ook iets dikker zodat je mooi bovenaan uitkomt. Strooi daar de gratin kaas over en stop de schotel 30 min in de oven.

Dat is het. Geniet van 30 min gewonnen en straks van heerlijke lasagne. Ongelofelijk dat je dit op 10 minuten hebt klaargespeeld, niet?

DSC01942

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s