Instant chocomousse met sinaasappel

Sommige mensen zijn absoluut tegen chocomousse met room. Ik heb daar niet zo’n probleem mee. Ok, ik geef het toe, puur met eiwit is de mousse luchtiger. Maar met room kun je het klaarmaken en meteen opdienen. Instant chocomousse dus. Wat volgt is een recept van Nigella Lawson voor instant chocolade-sinaasappelmousse.

DSC02021

Ingrediënten voor 6 grote chocomoussen, of 4 grote en 6 mini’tje:

  • 150gr pure chocolade
  • 175 gr gecondenseerde melk (in blik)
  • 500ml volle room, niet opgeklopt
  • 2 el cointreau (of aperol, triple sec, grand marnier…)
  • geraspte schil van 1/2e sinaansappel
  • 2 el sap van die sinaasappel

Smelt de chocolade, als alle stukjes mooi gesmolten zijn, zet dan aan de kant en laat iets afkoelen.

Doe de gecondenseerde melk, de helft van de room samen met een snuifje zout in een kom en klop tot een dik mengsel. Klop het niet te vast. Roer een beetje van dit mengsel door de chocolade, zodat die makkelijker verwerkbaar wordt. Doe nu alles samen en voeg ook de sinaasappellikeur en het sinaasappelsap toe. Meng onder elkaar.

Vul je glaasjes. Als je de chocomousse onmiddelijk wil opdienen, klop dan nu de slagroom. Wil je hem pas later serveren, wacht hier dan nog even mee. Klop de slagroom niet te ver. Het mag nog een klein beetje lopen. Werk af met de sinaasappelzeste en serveer!

Heb je liever chocomousse zonder sinaasappel, bekijk dan zeker es dit receptje.

Lekker luchtige chocomousse zonder room

Lekker luchtige instant chocomousse zonder lactose

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s