Tikka Masala, the real stuff

Al een hele tijd heb ik een snelle versie van de heerlijke Tikka Masala online staan, maar toen al had ik beloofd dat er ooit een volledige versie zou aankomen. Wel hier is het dan, hopelijk vinden jullie het even lekker als wij.

Mijn recept is gebaseerd op een recept van Jeroen, Het origineel kun  je hier vinden.

DSC02157

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 portie kipfilethaasjes (ong 450gr)
  • 1 potje yoghurt
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 blik tomatenstukjes (400gr)
  • een stukje gember (ong 20gr), geschild
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • rode chilipeper, laat de pitjes erin als je het graag erg pikant hebt
  • olijfolie met look, ong 2 eetlepels
  • limoen
  • koriander, hoeveelheid naar smaak, ik doe net geen hele bussel
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel tikka masala pasta
  • 1 eetlepel pasta ‘tandoori’
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 100gr basmati rijst

Zo ga ik te werk:

VOORBEREIDINGEN:

Eerst laat ik de kip marineren. Door de yoghurt wordt de kip heerlijk mals en zacht. Maar maak niet dezelfde fout die ik ooit maakte, als je de marinade een nacht laat staan, heb je geen kip meer over, maar een kippenbrei. Hou het bij een uurtje, of max 2. Doe de kipfilethaasjes in een grote brede kom en voeg daar de kruiden aan toe: tikka masala pasta, tandooripasta, de rode currypasta en het kurkumapoeder. Werk de marinade af met de zeste van de helft van de limoen en een beetje limoensap.

Voor je de limoen door midden snijdt, rasp de hele schil. Hou de helft aan de kant voor de afwerking straks. Ik leg dit tussen keukenrolblaadjes in de diepvries.

Maak een pasta van de chilipeper, de gember, de steeltjes van de koriander en olijfolie met lookMix alles fijn. Zet aan de kant.

Straks heb je voor de afwerking geroosterde amandelschijfjes nodig, terwijl de kip marineert kun je deze al roosteren. Zet een grote pan op een hoog vuur, na enkele seconden heb je geroosterde schijfjes.

BEREIDEN VAN DE MAALTIJD:

Zet een ruime pan op een middelhoog vuur, bak daarin de kip die je rechtstreeks uit de marinade haalt. Het is de bedoeling dat de de kip wat schroeit langs beide zijden. Daarna mag hij uit de pan. Stoof in de pan, met het aanbaksel van de kippenmarinade, de ui, je kunt best nog wat olie toevoegen. Als de ui glazig wordt, dan kan het gember mengsel erbij. Roer goed en veel. Als de smaken beginnen vrij te komen en het mengsel begint aan te bakken, dan kunnen de tomatenblokjes erbij. Roer, of beter schraap, de aanbaksels los. Giet de kokosmelk erbij en roer tot je een mooie egale saus krijgt.

Zet het vuur lager en voeg de kip terug toe. Laat dit 20 min pruttelen. Kook nu de rijst, volg de richtlijnen op de verpakking.

AFWERKING:

Schik de kip en de rijst op het bord. Schenk wat saus over de rijst en werk af met de blaadjes koriander en de zeste van de limoen. Smakelijk!

 

 

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s