Zalm met geitekaas

Dit receptje is geïnspireerd door de zalmpralines van het Delhaize magazine van dec 2014. De zalmpralines waren ook zeer lekker, maar moeilijk op voorhand klaar te maken. En daarnaast ook erg moeilijk om te eten. Vandaar dit alternatief.

Zalm-met-geitekaas

Nodig voor 6 personen als aperitief:

  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • 1 potje geitekaas met bieslook, je kunt natuurlijk gewone geitekaas nemen en er bieslook bij doen.
  • 1/2 komkommer, geschild, zaadjes verwijderd
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 koolrabi
  • 1 potje zalmeitjes (50gr)
  • 1 pakje pumpernickelbrood

Snij de komkommer, de koolrabi en de appel in brunoise. Meng de brunoise met geitekaas, kruid dit bij met peper en zout. Snij de zalm in reepjes. Snij het pumpernickelbrood en lange driehoeken.

Vul een glaasje met het kaasmengsel, zet daarop het sneetje brood. Leg er de zalm reepjes en wat zalm eitjes langs.

Smakelijk.


Dit gerecht maakt deel uit van een reeks, Kerst tapas. Bijkijk de volledige reeks hier.

Advertenties

Een gedachte over “Zalm met geitekaas

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s