Makreel op komkommer

Dit hapje is erg lekker en eenvoudig op voorhand klaar te maken. Je moet het zeker es proberen.

makreel-op-komkommer

Nodig voor 6 personen als aperitief:

  • 2 komkommers, ik heb het nooit allemaal nodig, maar 1,5 komkommer dat is moeilijk he :)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 400 ml platte kaas
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl mierikswortel, uit een potje werkt perfect
  • 1 tl mosterd
  • 2 blikken makreel filet in witte wijnsaus (176gr uitgelekt gewicht per blik)
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 el citroensap
  • 125gr zalmeitjes, oeuf de lompe
  • wat verse tijm of kervel

Start met de komkommers, schil ze en haal de zaadlijsten eruit. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Klop de platte kaas, slagroom samen met de mierikswortel, de mosterd en het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de makreel uitlekken en plet met een vork tot een grove puree. Meng dit met de peperkorrels en het citroensap.

Vul je glaasjes met de komkommer, de room saus en bovenaan de makreel. Werk dit af met de zalmeitjes en de tijm of kervel.

Serveer dit goed koud. Smakelijk.


Dit gerecht maakt deel uit van een reeks, Kerst tapas. Bijkijk de volledige reeks hier.

Advertenties

Een gedachte over “Makreel op komkommer

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s