Kip en mango

Dit gerechtje heb ik gemaakt als tapas. Maar doe er wat rijst bij en je hebt een volwaardig gerecht. Je kunt het makkelijke op voorhand klaar maken. Gewoon in je pot laten staan en terug opwarmen op een laag vuurtje als je het wil serveren.

Kip en mango

Nodig voor 6 personen als tapas:

  • 1 limoen, zeste en sap
  • 1 pak kippenfilethaasjes, ong 450gr
  • 500ml kippenbouillon
  • 1 mango
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el pistachenoten, zonder schil, grof gesneden
  • 2 el rum
  • 1 chilipepertje, fijngesneden

Snij de kippenreepjes is nog fijnere repen. Zo zijn ze eenvoudig te eten als hapje en zijn ze sneller gaar. Voeg er het limoensap, de rum en de helft van de limoen zeste aan toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Doe dit samen met de bouillon in een pot en laat 30 min zachtjes pruttelen.

Snij de mango in dunne plakjes en voeg dit toe aan de kip. Laat dit nog 1 min mee opstaan.

Verdeel de kip over de schaaltjes en werk af met de pistachenoten, het chilipepertje en de rest van de limoenzeste.

Smakelijk.


Dit gerecht maakt deel uit van een reeks, Kerst tapas. Bijkijk de volledige reeks hier.

Advertenties

Een gedachte over “Kip en mango

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s