Rundsreepjes met Thaise saus

Deze heerlijke rundsreepjes zijn echt een topper. Serveer ze zo als tapas of met noedels of rijst voor een volwaardige maaltijd.

Rundsreepjes-met-Thaise-saus

Nodig voor 6 personen als tapas:

Marinade:

  • 2 teentjes look
  • 1 el soja saus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper

Saus:

  • 1 sjalot
  • paar sprietjes bieslook
  • paar takjes koriander
  • 1 el soja saus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl suiker
  • 1/2 limoen
  • 150gr rundsvlees
  • 1 wortel, fijngesraspt
  • 1 handvol soja scheuten

Voeg voor de marinade alle ingrediënten samen.

Snij het rundvlees in kleine reepjes en laat minstens 1u marineren. Schep de marinade regelmatig om.

Maak tijdens het marineren de saus. Snij alle ingrediënten fijn en meng ze. Hou dit appart.

Verdeel de wortel en soja over de bordjes en besprenkel ze met wat saus.

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met wat keukenpapier. Verhit een pan en bak de reepjes op een hoog vuur, dit zal max 5 min duren en kan dus perfect vlak voor het serveren. Leg de reepjes op de groenen en overgiet met de saus.

Smakelijk.


Dit gerecht maakt deel uit van een reeks, Kerst tapas. Bijkijk de volledige reeks hier.

Advertenties

Een gedachte over “Rundsreepjes met Thaise saus

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s