Het oorspronkelijke idee was om kaneelkoekjes met peer en witte chocomousse te geven als dessert. Maar ik vond dit niet zo’n topcombinatie. Daar kwam bij dat de chocomousse te lopend was om mooi op de koekjes de spuiten… Geen winner dus.
Mijn backup was snel gemaakt met wat restjes fruit. Het frisse fruit is een goeie match voor de zoete chocomousse.
Nodig voor 6 personen als dessert:
- 240gr witte chocolade
- 2 eieren
- 20cl slagroom
- verse fruitsla, tip
Smelt de chocolade. Scheid de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop ook de slagroom op.
Meng de dooiers bij de gesmolten en licht afgekoelde chocolade. Schep er luchtig de stijfgeklopte slagroom bij en dan de eiwitten. Laat dit minstens 2u opstijven in de frigo.
Start met een laagje fruit, gevolgd door een lepel chocomousse. Herhaal tot je potje vol is. Eindig met een laagje mooi gespoten chocomousse en leg een paar mooie vruchten bovenaan.
Smakelijk.
Dit gerecht maakt deel uit van een reeks, Kerst tapas. Bijkijk de volledige reeks hier.
Een gedachte over “Fruit en witte chocomousse”