Wie is Dave?

Sinds 17 september 2011 ben ik getrouwd met Dave. We waren toen net iets meer dan 8 jaar samen.

Toen we net samen waren, ik was net 17 geworden, toen was koken niet bepaald een hobby. Ik at steeds wat m’n mama klaar maakte en had zelf nooit echt achter de kookpotten gestaan. Ook Dave was niet echt een kooktalent, als we samen waren werd er dus niet echt gekookt. Elke keer opnieuw uiteten bleek al snel niet echt de meest budget vriendelijke oplossing te zijn.

Vanuit mijn interesse voor bakken, begon ik toch na te denken over koken. Bakken heb ik al mijn hele leven fantastisch gevonden. Samen met m’n mama iets creëren van steeds dezelfde 4 simpele ingrediënten, dat interesseerde me. En dus dacht ik, koken hoe moeilijk kan dat zijn. :D

Over de loop van jaren ben ik een beetje een foodie geworden. Ik hou van eten, koken en dineren, thuis, bij vrienden of op restaurant. Ik probeer zo te koken en eten zodat ik mezelf niet ziek/zieker maak. Er zijn veel dingen die ik niet goed verdraag. Maar ik weiger om mijn leven hieraan over te geven. Na een hele periode van problemen heb ik nu een nieuw evenwicht gevonden.

Ik hou van snelle simpele gerechten die ik zonder veel moeite op tafel tover. Maar ik hou er zeker zoveel van om mezelf een hele dag op te sluiten, voor zover dat lukt in een open keuken, en gewoon een hele dag koken en bakken. En terwijl ik me steeds ongelofelijk druk kan maken voor en tijdens het koken. Toch merk ik dat dit een therapeutisch effect heeft om me om zo een hele dag zo goed als enkel daarmee bezig te zijn. Dan kan ik na het eten erg voldaan in de zetel gaan zitten. Terwijl Dave verveeld tegen de berg vuil op kijkt.

Tijdens zo’n etentjes gaat het vaak niet zoals gepland of voorzien. Dan vergeet ik een ingrediënt, dat er kroketjes bij hoorden of gewoon dan hij ijs al een uur staat te ontdooien. En vaak gaat er iets mis, zo heb ik al es magnetische onderzetters, mee met de pizza’s gebakken in de oven, mijn handen verbrand bij het snijden van een pepertje of gewone bloem gebruikt ipv zelfrijzende. Gelukkig hebben we erg begripvolle vrienden en familie. Die ondanks alle blunders toch meestal zeggen dat het hun erg gesmaakt heeft. En omdat ze vaak naar mijn recepten vroegen, en Dave me wat pushte om niet op papier te schijven, dat ik deze blog ben begonnen. Dus hopelijk heb je even veel plezier aan mijn gerechten als ik toen ik ze maakte, ter plaatse verzon en ontdekte!

Ann-Sofie

Meer lezen over hoe en waarom ik gestart ben? Dat kan je op mijn eerste post...

 

Advertenties

Ik zou het fijn vinden als je me een reactie nalaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s